“Polnočné vločky”

polnocne vlocky

Ako ste si už možno všimli, raňajky máme naozaj radi. Ovsené kaše, bicher musli s ovocím a orechovým maslom, vajíčka so zeleninou a kváskovým chlebom, avokádová nátierka na kváskovom chlebe či nedeľné palacinky. Okrem tohoto všetkého sme si obľúbili aj “overnight oats” a rozhodli sme sa vymyslieť slovenský názov pre toto jedlo, a napadlo nás “polnočné vločky”. Pokojne ho používajte aj vy. 🙂

1 miska

5 minút

Čo budete potrebovať?

1 pl ovsené otruby
1 pl ovsené vločky
2 pl pšenové vločky
1 pl chia semienka
mandľové (alebo iné rastlinné) mlieko
1 čl orechové maslo
1 čl raw kakaa
1/2 banánu
P.S.: polievkové lyžice zarovno, nie “kopcom”
polnocne vlocky

Postup

Vločky spolu s chia semienkami zmiešame, zalejeme rastlinným mliekom a poriadne premiešame. Necháme cez noc v chladničke a ráno ochutíme mandľovým maslo a banánom (prípadne iným ovocím).

Vločky odporúčam striedať. Na trhu nájdete množstvo rôznych – ovsené, pšenové, amarantové, quinoové…

Čo sa týka ovocia odporúčam aj klientom hlavne sezónne, banány alebo také, ktoré ste si sami zamrazili počas ich sezóny (dúfam, že som zrozumiteľná).

Dúfame, že vám budú chutiť. Ako ich máte radi vy?

receptík v pdf

PORADÍME VÁM S JEDÁLNIČKOM?

Leave a Comment