Domáce tortilly:
1 šálka špaldovej múky
2-3 pl olivového oleja
1/3 – 1/2 šálky teplej vody
Štipka morskej soli
Náplň:
1 avokádo
Šťava z 1 limetky
1 pl olivového oleja
Čierna fazuľa
Čerstvý baby špenát
Zmiešame múku a soľ a pridáme olivový olej a 1/3 šálky vody. Vypracujeme jemné a nelepivé cesto. Ak sa cesto nebude chcieť pekne spojiť, pomaly pridávame vodu. Ak je naopak cesto lepivé, tak ho podsypeme múkou. Cesto si rozdelíme na cca 5 rovnakých dielov, ktoré vyformujeme do guličiek. Guličky rozvaľkáme na čo najtenšie placky a opekáme na sucho na rozpálenej panvici cca 1 minútu z každej strany. Na náplň použijeme avokádo, limetku, cesnak a olivový olej, ktoré spolu spolu zmixujeme. Na záver naplníme tortilly špenátom, čiernou fazuľou a avokádovou hmotou.
Čierna fazuľa
Patrí medzi „dobré“ komplexné sacharidy, zasýti na dlhšiu dobu a pozitívom je aj jej cena. Pomáha zlepšiť metabolizmus a pri rekonštrukcii svalovej hmoty. Fazuľa je významným zdrojom bielkovín a má nízky glykemický index. Ja som si ju zaradila medzi moje vlastné superfoods. 🙂
Baby špenát
Špenát má nízky obsah kalórií a tuku, ale je doslova nabitý živinami. Má veľké množstvo vitamínu A, vitamínu K a kyseliny listovej. Šálka surového špenátu poskytuje denné potreby vitamínu K, ktorý je dôležitý pre správne zrážanie krvi. Táto dávka tiež obsahuje viac než 50 percent dennej hodnoty vitamínu A. Vitamín A je nevyhnutný pre zdravý zrak, imunitné funkcie a zdravie kože aj kostí. Tiež je zdrojom draslíka, medi, železa a horčíka.