Bezlepková jarná pizza
Pizzu som nikdy nejedávala často, ale spravili sme si ju niekedy aj doma v zdravšej verzii. Odkedy mi zistili histamínovú intoleranciu a nemožem paradajkový pretlak, kedže paradajky majú vysoký histamín, rozmýsľala som ako ich nahradiť.
Pred nedávnom sme si spravili domácu špaldovú pizzu a namiesto pretlaku sme vyrobili bazalkové pesto. Tak nám chutila, že sme si dnes spravili podobnú ale bez lepku.
Dúfam, že vám bude chutiť. Cesto je tenké, chrumkavé a celá pizza chutí sviežo a ľahko.
Čo budete potrebovať?
Cesto:
350g múky z celozrnnej ryže
150g cícerovej múky
2čl prášku do pečiva bez sulfátov
325ml teplej vody
2pl olivového oleja
Štipka soli
Pesto:
2 hrste bazalky
1 hrsť mandlí
2pl olivového oleja
Štipka soli
Trocha vody
Toping podľa predstáv, my sme dali:
Kapari
Cícer
Paprika
Postrúhaná mozarella
Rozmarín
Postup
Vypracujeme cesto, rozdelíme na 3 rovnké časti, vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku cca 3mm.
Potrieme pestom a poukladáme prísady na toping okrem syra.
Pečieme na 180° cca 15minút. 5 minút pred koncom pridáme syr.
Dobrú chuť! 🙂