Ryžový puding

Keď som chodila na gympel, mliečnu ryžu som mala veľmi rada. Už v tých časoch ma napadlo, že by som si ju spravila doma. Bola neporovnateľne lepšia ako tá z kelímku. Nedávno som na ňu dostala veľkú chuť a tak som si ju pripravila s mojim obľúbeným mandľovým mliekom. Presne ako na gympli, rozvoňala celý byt a potešila naše chuťové poháriky.

4 porcie

Príprava: 5′
Varenie: 30′

Čo budete potrebovať?

1,5 šálky arborio ryže 
1/3 šálky kokosového cukru  
1 vanilkový lusk
6 šálok rastlinného mlieka
štipka himalájskej soli
škorica a sezónne ovocie

Postup

Na začiatok poriadne poumývame ryžu. Umytú ryžu nasypeme do hlbokej panvice (alebo hrnca), pridáme cukor, vanilku a soľ a 1 šálku rastlinného mlieka. Varíme na miernom ohni, často premiešavame, pokým sa mlieko neabsorbuje (cca 5 minút). Postupne pridávame zvyšných 5 šálok mlieka, postupne po 1/2 šálkach. Predtým ako pridáte ďalšie mlieko, predošlé by už malo byť vstrebané. Asi po 25 minútach buďe puding krémový a hustý. Odstavte ho z ohňa, nechajte vychladnúť, odstránťe vanilkový lusk a podávajte. Môžete ozdobiť škoricou a sezónnym ovocím.

receptík v pdf

PORADÍME VÁM S JEDÁLNIČKOM?
Comments
  • Martina
    Odpovedať

    Dobry den, preco je potrebne pridavat mlieko postupne a nie naraz? Vdaka

Leave a Comment