Krémová Hokkaido polievka so zázvorom

Krémová Hokkaido polievka so zázvorom

4 porcie

Príprava: 10′
Varenie: 20′
Spolu: 30′

Ľahká

Čo budeme potrebovať:

1 tekvica hokkaido
Zázvor (veľkosť ½ palca)
2 pl olivového oleja
Štipka Chilli (ak máte radi pálivé)
Soľ a čierne korenie
1 čl koriandra
Sójova smotana

Krémová Hokkaido polievka so zázvorom

Postup:

Tekvicu Hokkaido ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme na plech. Polejeme olivovým olejom, pridáme zázvor nakrájaný na kocky, posolíme, pokoreníme, pridáme chilli a koriander. Pečieme do mäkka na miernom ohni cca 15minut. Po upečení dáme tekvicu do hrnca, pridáme vodu tak, aby bola tekvica ponorená. Chvíľu povaríme a nakoniec zmixujeme. Ak treba dosolíme a pridáme sójovú smotanu na zjemnenie.
Krémová Hokkaido polievka so zázvorom

Použité suroviny:

Hokkaido
Tekvica okhkaido obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho má množstvo vitamínov, ako napríklad vitamín A, draslík, ktoré sú dobré pre naše oči, vápnik, železo, horčík, fosfor a vlákninu pre lepšie trávenie. Znižuje krvný tlak, je vhodná pre diabetikov a má tiež nízky obsah kalórií.
Zázvor
Zázvor (ďumbier lekársky) má antiseptické účinky, tlmí množenie baktérií a vírusov a zároveň zvyšuje imunitu. Zlepšuje prekrvovanie periférnych častí tela – rúk a nôh, ale má schopnosť prehriať aj celé telo. Zázvor stimuluje chuť do jedla, podporuje tráviace pochody, tvorbu slín a tráviacich štiav a urýchľuje metabolizmus živín. Zabraňuje nadmernej tvorbe plynov, tlmí črevné kŕče.
Krémová Hokkaido polievka so zázvorom

Leave a Comment