Ryžový puding
Príprava: 5′
Varenie: 30′
Čo budete potrebovať?
Postup
Na začiatok poriadne poumývame ryžu. Umytú ryžu nasypeme do hlbokej panvice (alebo hrnca), pridáme cukor, vanilku a soľ a 1 šálku rastlinného mlieka. Varíme na miernom ohni, často premiešavame, pokým sa mlieko neabsorbuje (cca 5 minút). Postupne pridávame zvyšných 5 šálok mlieka, postupne po 1/2 šálkach. Predtým ako pridáte ďalšie mlieko, predošlé by už malo byť vstrebané. Asi po 25 minútach buďe puding krémový a hustý. Odstavte ho z ohňa, nechajte vychladnúť, odstránťe vanilkový lusk a podávajte. Môžete ozdobiť škoricou a sezónnym ovocím.
Dobry den, preco je potrebne pridavat mlieko postupne a nie naraz? Vdaka