Rýchly Quinoa Šalát

Quinoa šalát s avokádom, paradajkami, fetou a špenátom

2 porcie

Príprava: 5′
Varenie: 15′
Spolu: 20′

Ľahká

Čo budeme potrebovať:

150g quinoi
1,5 pl tahiny
2 pl olivového oleja
Soľ a čierne korenie
Hrsť maty
Šťava z 1 citróna
Čerstvý baby špenát
Cherry paradajky
1 avokádo
80g feta syru
V mixéri zmiešame tahini, olivový olej, matu, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Medztým si na miernom ohni uvaríme quinou. Ku koncu pridáme zmixovanú zálievku. Quinou odstavíme zo sporáka a pridáme nakrájané paradajky, špenát, avokádo a syr.
Prajeme výbornú chuť! 🙂

Poznámka: varenie quinoi

Quinou premyjeme horúcou vodou na odstránenie horkastej látky z vonkajších vrstiev. Zrnká vložíme do 2.5 násobku množstva vriacej vody a varíme 15 minút.
Quinoa šalát s avokádom, paradajkami, fetou a špenátom

Použité suroviny:

Quinoa
Táto superpotravina je bez lepku a cholesterolu. Obsahuje kvalitné proteíny, mangán, horčík, železo, vápnik, fosfor, aminokyselinu tryptofán, vitamíny zo skupiny B, vitamín A, C, E a ďalšie. Pravidelná konzumácia tejto obilniny môže pomôcť lepšie zvládať stres, bojovať proti migréne, udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi alebo eliminovať nepríjemné kvasinkové ochorenia. Navyše prospieva tráviacemu traktu i kardiovaskulárnemu aparátu.
Avokádo
Ďalšia superpotravina bohatá na vlákninu a jedinečnú kombináciu nasýtených a nenasýtených tukov. Je bohaté na horčík, draslík, vitamín E, C a vitamíny skupiny B. Má vysoký obsah antioxidantov a protizápalové účinky. Má nízky obsah cukrov a aj glykemický index.
Tahini
Tahini sa vyrába z drtených sezamových semienok a morskej soli. Sezamové semienka obsahujú najmä vápnik, vitamíny skupiny B, vitamín E, dôležité minerály ako draslík, horčík a zinok. Odporúča sa najmä pri problémoch s očami a kožou, ale je dobrý aj na nervy, na krvný obeh ako aj pre tehotné a dojčiace ženy.
Quinoa šalát s avokádom, paradajkami, fetou a špenátom

Leave a Comment