ORECHOVÉ MASLO

Orechové maslo

250 ml

Príprava: 10′

Ľahká

Orechové maslá sú jednoducho dokonalé. Môžete si ich vyrobiť z akýchkoľvek orechov, my napríklad zbožňujeme domáce arašidové, mandľové či kešu maslá. Sú úžasne výživné, dodajú vám dávku rastlinných proteínov a energiu na dlhú dobu. Sú krémové, sladké, výživné a majú všestranné použitie. My ich pridávame do raňajkovej kaše, ktorá je tak krémovejšia, do smoothies, do dezertov alebo napríklad na domáci chlebík pred cvičením…alebo len tak, lyžičkou.

Na 1 veľký pohár budeme potrebovať:

200g mandlí
2 hrste vlašškých orechov (môžete použiť aj akékoľvek iné)
4 datle
2pl kokosového oleja
1 čl škorice
Orechové maslo

Postup:

Mandle vysypeme na plech a kratučko na miernom ohni opražíme. Mandle nesmú prihorieť, potom by bolo maslo horké. Stačí, keď budú málinko zlatavé. Do mixéra k nim nasypeme orechy a datle a zmixujeme na prášok. Pridáme kokosový olej a mixujeme ďalej, až kým bude hmota hladká.
Dúfame, že vám bude chutiť. 🙂
Orechové maslo

Leave a Comment