Čučoriedkový chia puding s mangovou zmrzlinou

Ako tak brázdim denne instagram, narážam na skvelé inšpirácie. Nedávno ma oslavila krásna fotka chia pudingu v kombinácií s tzv. nicecream, čo je vegánska zmrzlina, po ktorej sa mi doslova zbiehali slinky. Tak som začala vymýšľať čo s tým, čo máme v chladničke a vznikol nasledovný recept.

2 misky

Príprava: 10 minút

Tuhnutie/Mrazenie: 10 minút

Čo budete potrebovať?

1 priemerne veľké mango nakrájame na menšie kúsky a dáme do mrazničky. (Necháme mraziť cca 2-3 hodiny.)
8 pl rastliného mlieka
3 pl chia semienok
5 hrstí čučoriedok

Postup

Všetko spolu zmixujeme a necháme stuhnúť v chladničke cca 2 hodiny.
Zmrznuté mango mixujeme postupne (podľa sily mixéru) a skončíme predtým ako je úplne krémové. To som zistila po viacerých pokusoch. Je kľúčové nepremixovať ho. Zmixované mango vyberieme do misky a premiešame lyžicou na konzistenciu zmrzliny – sorbetu.
Inak, veľmi ma v poslednom čase chytilo fotenie a tak sa snažím fotiť naše výtvory aj sama. Dnes som sa do toho pustila a stále som mala fotky tmavé a nie dosť ostré. Zmrzlina sa začala topiť plus som už mala na ňu neskutočnú chuť. Tak som dala druhý pokus fotenia, keď prišiel domov môj manžel fotograf a on mi pomohol s nastavením foťáku. Najlepšie zábery síce spravil on, ale tak to by bolo čudné keby som ho tak rýchlo dobehla. Na to si ešte počkám, ale proces učenia je tiež príjemný. 🙂
Podávame spolu s chia pudingom.
Pre nás je toto nový level dezertov. Zdravý a čarovne chutný.
Dobrú chuť aj vám! 🙂

receptík v pdf

PORADÍME VÁM S JEDÁLNIČKOM?

Leave a Comment