Čokoládový raw koláčik

Čokoládový koláč

10 až 12 porcií

Príprava: 15′
Tuhnutie: 12 hodín

Ľahká

Čo budeme potrebovať na korpus:

1 šálka vlašských orechov
1,5 šálky datlí

Čo budeme potrebovať na koláč:

2 šálky kešu orechov
2 pl raw kakaového prášku
1 šálka vody
Šťava z 1 limetky
1 šálka datlí
1/4 šálky kokosového oleja
1 zrelé avokádo
2 pl ryžového sirupu (môžete zameniť aj za iné sladidlo v tekutej forme – datlový sirup alebo trstinovú melasu, ktorá má však výraznejšiu chuť.)

Čokoládový koláč

Postup:

V mixéri podrtíme vlašské orechy na jemno a pridáme datle. Mixujeme až kým sa tieto dve zložky úplne neprepoja. Hmotu natlačíme do formy a vložíme do chladničky.
Všetky zložky na koláč zmixujeme, až kým sa úplne neprepoja. Konzistencia by mala byť asi ako jogurt. Ak je hmota príliš riedka, pridáme viac datlí, kokosového oleja alebo orechov. Ak je príliš hustá, pridáme trošku vody alebo sladidla. Vylejeme na korpus a necháme tuhnúť 12 hodín v chladničke.
Čokoládový koláč

Leave a Comment