Chrumkavé bezlepkové pagáčiky
Dnes som si povedala, že je čas vyskúšať nejaké slané pečivo. Blížia sa nám najkrajšie sviatky roka a tak začíname pracovať na Vianočných receptoch. Tieto pagáčiky jednoducho nemajú chybu a sú vhodné aj pre celiatikov a histaminikov.
Čo budete potrebovať?
170 g mrkvy
300 g múky z hnedej (natural) ryže
180 g bieleho cottage cheese
100 ml olivového oleja
1 vajce
12 g kypriaceho prášku z vínneho kameňa
soľ
2 pl ľanových semiačok
2 čl kurkumy
2 pl olivového oleja na podusenie mrkvy
formičku na vykrajovanie s priemerom 3,5 cm
Postup
Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. Krátko orestujeme na olivovom oleji. Medzitým si pripravíme cesto. Spojíme múku s vínnym kameňom, kurkumou a ľanovými semiačkami, pridáme cottage cheese, vajce a olej. Pridáme podusenú mrkvu a všetko spolu zmiešame. Vypracujeme cesto. Necháme 30 minút odpočívať. Po 30 minútach si vyvalkáme cesto na hrúbku 1cm a vykrajujeme pagáčiky. Ak sa bude cesto lepiť, pomúčte si pracovnú dosku.
Pagáčiky poukladáme na pečiacim papierom vystlaný plech a pečieme do zlata cca 15minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť!