Tekvicový chia puding

tekvicovy-chia-puding
V poslednom čase sme sa začali trošku zaujímať o ajurvédu. Ajurvéda je z veľkej časti založená na princípoch sezónnosti a tento chia puding je pripravený podľa jej princípov. Pri jeho jedení budete mať chuť zabaliť sa do deky a vychutnávať si ho so šálkou teplého čaju.

2 porcie

40 minút

Čo budete potrebovať?

2 pl chia semienok
1/2 šálky rastlinného mlieka
1/2 šálky tekvicového pyré (z hokaido tekvice)
2 čl javorového sirupu
1/2 čl vanilky
1/2 čl kurkumy
1/2 čl škorice (pre histaminikov len ak tolerujete)

tekvicovy-chia-puding

Postup

Semienka namočíme na 5 minút do rastlinného mlieka a sem tam premiešavame vidličkou.
Tekvicové pyré s vanilkou, javorovým sirupom, kurkumou a škoricou vložíme do nádoby ručného mixéra. Pridáme chia semienka v mlieku a všetko spolu zmixujeme do jemnej krémovej hmoty.
Rozdelíme do pohárov a podávame ako dezert alebo ako desiatu či olovrant.
tekvicovy-chia-puding

Tekvicové pyré

Hokaido si prekrojíme na polovičku a vydlabeme semiačka. Vložíme do zapekacej nádoby a podlejme cca 2,5 cm vody. Na 180 stupňoch pečieme asi pol hodinu. Po upečení vyberieme dužinu a skladujeme v sklennej nádobe. Skvele sa hodí samostatne na pyré napríklad k lososovi alebo do dezertov, obilnín či pudingov.

receptík v pdf

PORADÍME VÁM S JEDÁLNIČKOM?

Leave a Comment