Tekvicovo banánový chlebík

Perfektná desiata ale aj dobrota pre nečakaných hostí. U nás sa dlho neohrial – tekvicovo banánový chlebík. Najlepší úplne vychladnutý s mandľovým maslom a osviežujúcim ovocím.

1 plech

60 minút

Čo budete potrebovať?

265g špaldovej múky
1pl vínneho kameňa
1pl škorice
170 g tekvicového pyré
1 banán
130ml kokosového mlieka
50ml javorového sirupu
2pl kokosového oleja

Postup

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V jednej miske spojíme všetky suché suroviny a odložíme na stranu. V mixéri zmixujeme všetky mokré ingrediencie do hladka. Potom ich pomaly vlejeme do suchých surovín. Ak by bolo cesto príliš suché, pridajte kokosové mlieko. Vymastite si pečiacu nádobu a nalejte do nej cesto. Chlebík sa pečie cca 50 minút. Nechajte úplne vychladnúť pred tým, ako ho nakrájate.

Tip: tekvicové pyré Podľa mňa najjednoduchší spôsob ako si vyrobiť tekvivové pyré je jednoducho upiecť tekvicu nakrájanú na malé kocky v rúre a zmixovať do hladka v mixéri.

My sme si chlebík natreli mandľovým maslom a posypali marakujou a surovou pohánkou. Ak ste ju ešte nechutnali a pýtate sa „to faakt?“, tak je to naozajstná chrumkavá mňamka. Chutí ako oriešky.

Pozor na závislosť a dobrú chuť. 🙂

receptík v pdf

PORADÍME VÁM S JEDÁLNIČKOM?

Leave a Comment