Rizoto s portobello hríbami

Rizoto z divokej ryže a portobello hríbov

2 porcie

Priprava: 5′
Varenie: 25′
Spolu: 30′

Ľahká

Čo budeme potrebovať:

200g ryže (použila som Ryžu Duo – červená a čierna)
1 strúčik cesnaku
1/2 pl tahini (sezamová pasta)
1 pl tamari
Šťava z 1/2 citróna
2 pl olivového oleja
+ na opečenie hríbov olivový alebo kokosový olej bez vône
4 portobello hríby
Soľ a čierne korenie
Rizoto z divokej ryže a portobello hríbov

Postup:

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť ryžu v cca dvojnásobnom množstve vody. Keď začne voda vrieť, pridáme pretlačený cesnak a tamari. Ryžu varíme asi 20 minút do mäkka na veľmi miernom ohni. Sem tam ryžu skontrolujte, možno bude potrebné pridať vodu.
Ku koncu varenia si opečte hríby na panvici (ja rada pečiem na kokosovom oleji bez vône). Keď hríby zmäknú, pridáme uvarenú ryžu, tamari, olivový olej a citrónovú šťavu. Posolíme, pokoreníme a povaríme na miernom ohni ďalších 5-10 minút, aby sa chute prepojili.
Dobrú chuť!
Rizoto z divokej ryže a portobello hríbov

Použité suroviny:

Portobello hríby
Majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. Sú výborným zdrojom medi, ktorú naše telo potrebuje na produkciu červených krviniek a na prenášanie kyslíka po tele. Portobello hríby tiež obsahujú tri dôležité vitamíny skupiny B.
Tahini
Tahini sa vyrába z drtených sezamových semienok a morskej soli. Sezamové semienka obsahujú najmä vápnik, vitamíny skupiny B, vitamín E, dôležité minerály ako draslík, horčík a zinok. Odporúča sa najmä pri problémoch s očami a kožou, ale je dobrý aj na nervy, na krvný obeh ako aj pre tehotné a dojčiace ženy.
Rizoto z divokej ryže a portobello hríbov

Leave a Comment