1 tekvica hokkaido
Zázvor (veľkosť ½ palca)
2 pl olivového oleja
Štipka Chilli (ak máte radi pálivé)
Soľ a čierne korenie
1 čl koriandra
Sójova smotana
Tekvicu Hokkaido ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme na plech. Polejeme olivovým olejom, pridáme zázvor nakrájaný na kocky, posolíme, pokoreníme, pridáme chilli a koriander. Pečieme do mäkka na miernom ohni cca 15minut. Po upečení dáme tekvicu do hrnca, pridáme vodu tak, aby bola tekvica ponorená. Chvíľu povaríme a nakoniec zmixujeme. Ak treba dosolíme a pridáme sójovú smotanu na zjemnenie.
Hokkaido
Tekvica okhkaido obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho má množstvo vitamínov, ako napríklad vitamín A, draslík, ktoré sú dobré pre naše oči, vápnik, železo, horčík, fosfor a vlákninu pre lepšie trávenie. Znižuje krvný tlak, je vhodná pre diabetikov a má tiež nízky obsah kalórií.
Zázvor
Zázvor (ďumbier lekársky) má antiseptické účinky, tlmí množenie baktérií a vírusov a zároveň zvyšuje imunitu. Zlepšuje prekrvovanie periférnych častí tela – rúk a nôh, ale má schopnosť prehriať aj celé telo. Zázvor stimuluje chuť do jedla, podporuje tráviace pochody, tvorbu slín a tráviacich štiav a urýchľuje metabolizmus živín. Zabraňuje nadmernej tvorbe plynov, tlmí črevné kŕče.