Indické zemiakové pyré s lososom

Indické zemiakové pyré s lososom
Tento recept vznikol z veľkého sobotného hladu a chuti na niečo indické. Kombinácia šošovice, kurkumy, ghee a kokosovej smotany je niečo neskutočné.

2 porcie

45 minút

Čo budete potrebovať?

5 malých zemiakov
1 šálka červenej šošovice
2 čl kurkumy
1 dcl kokosovej smotany
2 čl ghee

Indické zemiakové pyré s lososom

Postup

Zemiaky a šošovicu si uvaríme samostatne. Šošovicu si predtým poriadne poumývame teplou vodou. Keď sú dovarené, spojíme ich do jedného hrnca, pridáme kurkumu, kokosovú smotanu a ghee a všetko zmixujeme ponorným mixérom. My máme radi, keď nie je zemiaková kaša úplne „na kašu“, tak sme si v nej nechali malé hrudky. 🙂

K lososovi sa kaša hodila úplne dokonale. Lososa sme upiekli na miernom ohni a na koniec sme jemne orestovali na tenké plátky nakrájanú cukinu.

Kedže mám veľmi rada ryby a majú aj množstvo živín ako napríklad kvalitné bielkoviny, jód či vitamín D, raz za čas zainvestujeme do kvalitného lososa. Lososa kupujeme v bio obchode, je hlbokomrazený, z voľného lovu, (verím) bez antibiotík a tak aj HIT friendly.

Dúfam, že vám zachutí rovnako ako nám. Ja už premýšľam nad vegan obedom – indická kaša a grilovaná zelenina. Ideálny obed so sebou do práce.

receptík v pdf

PORADÍME VÁM S JEDÁLNIČKOM?

Leave a Comment