1 veľká paprika
1 stredne veľká cukina
100 g baby špargle
180g bimi brokolice
200 g cíceru
Hrsť bazalky
3 pl olivového oleja
1 strúčik cesnaku
2 krajce ražného kváskového chlebíka
Brokolicu a špargľu si umyjeme a chvíločku povaríme na pare. Medzitým si začneme na olivovom oleji opekat papriku, cukinu a cícer. Keď špargla a brokolica trošku zmäknú, pridáme ich k paprike, cukine a cíceru. Opekáme.
Medzitým si pripravíme zálievku. V mažiari roztlačíme bazalku, pridáme olivový olej a pretlačený strúčik cesnaku. Po dopečení zeleninovej zmesi zmiešame so zálievkou. Trošku zálievky si odložíme. Chlebík si pokrájame na malé kocky, potrieme zvyškom zálievky a opečieme do zlata. Zeleninovú zmes posypeme krutónmi a podávame.
…aby ste si ho mohli vytlačit a založiť do Vašej knižky receptov
Cicer musi byt predtym namoceny vo vode vsak?
Dobry den, ano ano, ja som pouzila cicer v sklenenom pohari, ktory kupujem v Bio obchodoch a ten sa hned je.