Cviklovo karobový koláč

Cviklovo karobovy kolac

V nedeľu sme pre našu návštevu pripravili ázijský vegánsky obed – jarné závitky, falafel, natural basmati ryžu a zeleninový šalát so zázvorovou zálievkou s mandľovým maslom. Čoskoro pridáme na blog aj receptík na závitky, no tentokrát sme ich nestihli nafotiť.

Tak dnes pridávame recept na dezert, ktorý nám neskutočne zachutil a je celkom bez výčitiek…teda v prípade ak ho nezjete celý. 🙂

1 koláč

60 minút

Čo budete potrebovať?

Cesto:
1 a 1/2 šálky múky z ryže natural
1/2 sálky mandlového mlieka
4 PL javorového sirupu
4 PL rozpusteného kokosového oleja
1/2 šálky cviklového pyré
3 PL karobu
1 čl vínneho kameňa štipka soli

Poleva:
1 šálka kokosového mlieka
1/2 sáčku bio vegan vanilkového pudingu
1 PL karobu
1 PL javorového sirupu

Cviklovo karobovy kolac

Postup

Cviklové pyré si vyrobíte tak, že uvaríte cviklu vo vode domäkka a rozmixujete dohladka v mixéri.

Cesto:
Okrúhlu formu (26 cm) si pomastíme kokosovým olejom a rúru predhrejeme na 180 stupňov. V jednej miske zmiešame múku, karob a štipku soli. V druhej miske zmiešame dohladka kokosový olej, javorový situp, mandľové mlieko a cviklové pyré. Mokrú zmes vylejeme do suchej zmesi a vymiešame dokiaľ sa všetky suroviny neprepoja (ak sa vám bude zdať zmes veľmi hustá, pretože každá múka absorbuje tekutinu inak, pridajte buď viac cviklového pyré, alebo mlieka). Zmes vylejeme do formy a pečieme cca 30 minút.

Poleva:
V malom hrnci zmiešame kokosové mlieko s pudingom, sirupom a karobom. Na miernom ohni zahrievame až do zhustnutia. Tesne pred varom odstraníme z plameňa. Polevu vylejeme na vychladnutý koláč a ozdobíme nasekanými orieškami podľa chuti. My sme použili pistácie, nabudúce skúsime mandle.

„Nabudúce“ bude určite čoskoro, lebo koláčik je úžasný a mal veľký úspech. 🙂

receptík v pdf

PORADÍME VÁM S JEDÁLNIČKOM?

Leave a Comment